НОВИНИ

Ветровито и по-хладно време на Стефановден

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 27.12.2023
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 3°, в котловините от Югозападна България - около 0°, а максималните - между 12° и 17°, в София - около 12°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 14° и 16°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

До края на тази година ще се задържи топло за сезона с минимални температури между 0° и 5° и максимални - между 10° и 15°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е слаб, в много райони ще стихва и сутринта на места в низините и котловините видимостта ще е намалена.

В петък и събота ще има разкъсана средна и висока облачност. Вятърът ще е западен, в Дунавската равнина и Източна България временно ще се усили.

В неделя отново ще е предимно слънчево, а вятърът ще е от юг, предимно слаб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнуваме Стефановден
Празнуваме Стефановден
"Истории от Олимпийските игри" - брой 3 (ВИДЕО)
"Истории от Олимпийските игри" - брой 3 (ВИДЕО)