НОВИНИ

Виктория Радева: За мен е изключителна радост и чест, че съм част от този отбор

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:42, 21.11.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Виктория Радева сподели, че спечеленият златен медал от европейското отборно първенство в Будва задължава българските шахматистки да работят още по-усърдно в преследване и на по-големи успехи.

В понеделник страната ни ликува с европейската титла за пръв път в своята история, а 22-годишната Радева отличия и ролята на Антоанета Стефанова като лидер на тима.

"За мен е една изключителна радост и чест, че съм част от този отбор. Всяка една от нас е изключително талантлива. Вече бе споменато, че за нас е чест да бъдем водени от Антоанета. Всяка от нас е израснала с мечтата един ден да играе рамо до рамо с нея. Този медал ни дава мотивация да продължаваме да тренираме и да се развиваме, за да реализираме този потенциал и талант, с който разполагаме. И това и ще направим. Предстои ни олимпийска година и ще дадем най-доброто от себе си, за да бъдем отново на топ ниво", каза Радева.

"Антоанета за нас винаги е била опора. В някои ситуации напрежението надделява или не се чувстваш толкова уверен в себе си. Но преди последния кръг тя ни каза да бъдем спокойни и каквото и да направим, тя ще бъде горда от нас. Всички ще се гордеят с нас, защото ние постигнахме един уникален успех. Тя ни успокои, че каквото и да стане, хората пак ще ни обичат и ще ни се радват и, слава богу, върнахме се със златото, което е още по-добре", добави още държавната шампионка на България в класическия шахмат.

Антоанета Стефанова: Това е споделен успех, България не може да бъде извън европейското или световното шахматно семейство

Белослава Кръстева: През цялото време работехме в един екип и това беше нашият ключ

Нургюл Салимова: Винаги даваме всичко от себе си, сега сме европейски шампионки

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха обновената жп гара в Стара Загора (Снимки)
Откриха обновената жп гара в Стара Загора (Снимки)
Министърът на културата се срещна със стачкуващите музиканти от Софийската филхармония
Министърът на културата се срещна със стачкуващите музиканти от Софийската филхармония