НОВИНИ

Ямбол с първо ново попълнение

Дамян Минков подсили състава на ямболии

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
12:39, 28.08.2024
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Ямбол с първо ново попълнение
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Последните дни на август дадоха ход на работата по селекцията в Ямбол. „Жълто-сините“ си осигуриха услугите на своето първо ново попълнение за лятото. Екипът на ямболския отбор ще облече Дамян Минков, обявиха днес официално от клуба. Бившият младежки национал ще се подвизава в тима от Града край река Тунджа през следващия сезон.

Крилото защитаваше цветовете на ЦСКА в последните две години и имаше своята роля. През 2023/2024 той допринесе за класирането на „армейците“ в първия кръг на плейофите на Sesame НБЛ и за място на четвъртфиналите в турнира на Купата на България. Освен това националът по 3x3 баскетбол се подвизаваше и в Хебър през миналия сезон, печелейки титлата в ББЛА А Група. С тима от Пазарджик бе избран за MVP на финалите в Пловдив.

Минков записа средно по 4.0 точки и 2.3 борби за 31 мача в редиците на „червените“ във всички турнири. Срещу името му със столичани личат един бронз от НБЛ и сребро Купата на България.

21-годишният баскетболист е носил още екипите на Дунав Русе, Академик София и Берое, както и на вторите отбори на Академик, старозагорци и ЦСКА. 197-сантиметровият баскетболист има една шампионска титла в А група, която спечели с втория тим на отбора от Правец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната в ДПС: Ще приеме ли съдът отстраняването на Пеевски и приближените му?
Войната в ДПС: Ще приеме ли съдът отстраняването на Пеевски и приближените му?