НОВИНИ

Яник Синер с мечтан дебют на Финалите на АТР

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:18, 17.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
яник синер мечтан дебют финалите атр
Слушай новината

Италианецът Яник Синер дебютира със страхотен успех на финалите на АТР в Торино, надигравайки с 6:2, 6:2 полякът Хуберт Хуркач.

По-рано днес Синер влезе в турнира на мястото на своя сънародник Матео Беретини, след като световният №7 обяви оттеглянето си от надпреварата заради травмата, получена в мача срещу Александър Зверев.

Влезлият на негово място Синер обаче се представи страхотно в мача си срещу Хуркач и успя да спечели в два сета за близо час и половина игра.

И в двата сета младият италианец спечели по два пъти подаването на съперника си, отразявайки междувременно всички точки за пробив, пред които беше изправен.

Така, Яник Синер се превърна в най-младият тенисист с победа в надпреварата, подобрявайки рекорда на Лейтън Хюит от началото на века. Още с появата си на корта пък италианецът подобри и постижението на Хюит за най-млад участник в турнира.

Победата му срещу Хуркач пък беше първата за тенисист, влязъл като резерва във финалите на АТР, след успеха на Янко Типсаревич през 2011 година срещу Новак Джокович.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече слънчеви часове днес
Повече слънчеви часове днес
Украйна пребори Босна на Петев и запазва шансове за място на Мондиала
Украйна пребори Босна на Петев и запазва шансове за място на Мондиала