НОВИНИ

Ясни са всички участници на Младежките финали на АТР

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:46, 07.11.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
ясни всички участници младежките финали атр
Слушай новината

Норвежецът Холгер Руне и французинът Юго Гастон попълниха осмицата на най-добрите тенисисти до 21 години, които през идната седмица в Милано ще си оспорват титлата от финалите на АТР на новата генерация.

Турнирът отново ще събере в Милано изгряващите звезди на световния тенис след едногодишна пауза, продиктувана от разпространението на COVID-19.

През 2021 година обаче надпреварата се завръща, а в нея ще участват Карлос Алкарас, Себастиан Корда, Лоренцо Музети, Брендън Накашима, Хуан Мануел Черундоло, Себастиан Баес, Холгер Руне и Юго Гастон.

Действащият шампион в турнира Яник Синер също заслужи правото да защитава трофея си от 2019 година, но италианецът предпочете да бъде първа резерва на същинските финали на АТР, които предстоят в Торино между 14 и 21 ноември.

В негово отсъствие надеждите на домакините ще бъдат свързани с Лоренцо Музети, който попадна в група "В", където са още Себастиан Корда, Себастиан Баес и Юго Гастон.

Група "А" пък събра заедно Карлос Алкарас, Брендън Накашима, Хуан Мануел Черундоло и Холгер Руне.

По традиция турнирът ще се проведе и в по-различен формат, като срещите остават в 3 от 5 сета до четири спечелени гейма.

Голямата промяна през този сезон е, че загрявката преди мачовете ще бъде с продължителност от само една минута. В същото време комуникацията с треньорите, която преди ставаше посредством слушалки, вече ще се случва на корта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хванаха кандидат-депутат за отглеждане на марихуана в Сливен (СНИМКИ)
Хванаха кандидат-депутат за отглеждане на марихуана в Сливен (СНИМКИ)
Заловиха 11 мигранти край Омуртаг
Заловиха 11 мигранти край Омуртаг