НОВИНИ

Юрген Клоп изобщо не е притеснен за поста си

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:23, 08.09.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
юрген клоп отне един ден забравя провала куадрупъла
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Ливърпул се представя колебливо от началото на сезона във Висшата лига, а вчера на старта на груповата фаза на Шампионската лига допусна и тежко поражение с 1:4 като гост на Наполи.

След този резултат наставникът на "мърсисайдци" Юрген Клоп бе запитан дали е притеснен, че може да го сполети същата съдба като неговия колега Томас Тухел, който изненадващо бе освободен от Челси вчера пред обяд след загубата от Динамо Загреб.

Клоп обаче категорично отхвърли подобна теза и допълни, че собствениците на клуба очакват от самия него да се справи с проблемите в отбора.

"Не съм притеснен изобщо. Нашите собственици са по-скоро спокойни и очакват от мен да се справя със ситуацията, а не от някой друг", заяви германският специалист.

Треньорът на Ливърпул коментира и представянето на своите футболисти в мача срещу Наполи, като призна превъзходството на "небесносините", но посочи и проблемите в редиците на "мърсисайдци".

"Първо трябва да признаем, че Наполи изигра много силен мач, а ние не. Това е първото обяснение за загубата. Последните два гола направо им ги подарихме на сребърен поднос. Трябва да играем по-добре. В нито един момент не бяхме в мача. Не действахме компактно, нито в нападение, нито в защита. Нямаше широчина. Опитвахме сами да решим проблемите, но така и не заиграхме сплотено. Нямаше връзка между отделните линии. Предишният ни мач тук загубихме с 0:2 - това също бе отвратителен мач. Но причината не е мястото, където играем. Липсват ни доста неща. Трябва да намерим начин да сме по-добри почти във всяко едно отношение. Предстои сериозно търсене на себе си. В момента не играем като отбор и това няма нищо общо с персонални проблеми или нещо подобно. Трябва ми време да обмисля нещата. Моята работа е да открия проблема и да го реша", заяви Клоп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще могат ли училищата и детските градини да се справят със сметките за отопление?
Ще могат ли училищата и детските градини да се справят със сметките за отопление?
Земеделският министър: Проверките в горите около наводнените села ще продължат колкото е необходимо
Земеделският министър: Проверките в горите около наводнените села ще продължат колкото е необходимо