НОВИНИ

Юрген Клоп: Ливърпул се нуждае от късмет на фона на кризата с контузии

юрген клоп ливърпул нуждае късмет фона кризата контузии
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:25, 25.12.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Ливърпул ще увие Джо Гомес в памучна вата и ще се моли защитникът да не стане още едно допълнение към кризата с контузии в отбора, признава мениджърът Юрген Клоп.

Последният състезател, който влезе в лазарета е Костас Цимикас, който е със счупена ключица след равенството 1:1 с Арсенал в събота, оставяйки "мърсисайдци" с една възможност по-малко на левия бек, като първият избор Андрю Робъртсън пък е травма в рамото.

Очакваният са в следващите двубои на тима Джо Гомес да застане на позицията на левия краен бранител.

"Очевидно е много трудно за нас, наистина е трудно. Понякога имаш контузии и ние ги приемаме всички, но счупената ключица е наистина лошо, защото просто отнема толкова много време", каза Клоп пред репортери преди сблъсъка срещу Бърнли във вторник.

"Същото, което имаше Робъртсън, различна контузия, но това също отнема много време, както всички знаем. Имаме нужда от късмет в тези моменти, за да преминем и сега ще имаме Джо и просто трябва да сме сигурни, че го поставяме в памучна вата и трябва да сме сигурни, че винаги е готов за мачовете", допълни германският специалист.

В следващия си двубой съставът на Ливърпул ще гостува на Бърнли на 25 декември, като опитният наставник очаква труден дуел на "Търф Муур" предвид победата на отбра от Ланкашър преди няколко дни с 2:0 при визитата му на Фулъм.

"Гледах доста мачове на Бърнли и съм доста впечатлен от това, което правят и в събота получиха наградата. Всички знаем, че ако спечелите веднъж и имате шанс да играете отново след три дни, тогава ще искате да спечелите отново и точно това очакваме, както и доста добра атмосфера. По-добре е да сме и ще бъдем готови“, завърши Юрген Клоп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР установи 41 души, седнали зад волана след употреба на алкохол през изминалия ден
МВР установи 41 души, седнали зад волана след употреба на алкохол през изминалия ден
Сръбският премиер Ана Бърнабич призова за успокояване на ситуацията в страната
Сръбският премиер Ана Бърнабич призова за успокояване на ситуацията в страната