НОВИНИ

Захлаждане и валежи в близките дни

захлаждане валежи близките дни
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 23.07.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

И днес ще има много райони с валежи и гръмотевични бури, на повече места в следобедните часове. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 29°.

И по Черноморието ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност, а на места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 29° до 31°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Ще духа умерен вятър север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

До събота въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд в сряда и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, а в четвъртък през деня - главно в Централна и Източна България, както и в планините в Югозападна, ще има валежи и гръмотевични бури. Повишава се вероятността за временно интензивни и значителни по количество валежи. Ще има и градушки. В петък повече ще са валежите и гръмотевичната дейност в Северна България и планините.

В сряда температурите ще са почти без промяна, между 29° и 34°. В четвъртък и петък със силен вятър от северозапад ще нахлува по-хладен въздух, температурите още ще се понижат и в петък максималните в по-голямата част от страната ще са между 24° и 29°.

Предимно слаби валежи са възможни на отделни места и в събота, главно в източните райони, но вятърът ще отслабне. Ще преобладава слънчево време, а температурите отново ще започнат да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Митов: Исках ние да отбележим първи, но не стана
Николай Митов: Исках ние да отбележим първи, но не стана