НОВИНИ

Започна делото срещу Костадин Костадинов, той подозира, че опитват да го уязвят

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
15:08, 27.09.2021
6756
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
започна делото костадин костадинов подозира опитват уязвят
Слушай новината

Започна делото срещу лидера на "Възраждане". Костадин Костадинов е обвинен във всяване на смут и паника с изказване в телевизионно интервю през март миналата година. В знак на подкрепа по време на цялото заседание пред залата го чакаха негови привърженици.

"Заявих, че с действията си българското правителство, което тогава взе решение и беше гласувано от парламента да се въведе извънредно положение, всъщност насажда паника и психоза в обществото. Това, което казах на българските граждани, беше да не се подават на тази паника и психоза. Обвинението срещу мен е, че с призива си всъщност съм създал паника и психоза", каза пред медиите Костадинов след като излезе от съдебната зала.

Лидерът на "Възраждане" е обвиняем и заради изказване за липсващо голямо количество млечни продукти от държавния резерв.

"Оказа се, че те наистина липсват и има издадени осъдителни присъди. Държавният резерв е водил дело срещу фирмата, която е собственик на складовете, в които се съхраняват тези количества. Нещо повече - впоследствие се оказа, че липсват не десетки, а стотици тонове, по думите на самия шеф на държавния резерв", обясни Костадин Костадинов.

Той посочи, че следващото заседание по делото ще бъде на 2 декември, когато се очаквало да бъде разпитан шефът на резерва.

Костадинов допълни, че иска бързо решаване на делото и че в случая трябва максимално да бъдат разгледани всички гледни точки. Според него е обвиняем, защото казва истината.

"Непосредствено преди изборите се прави това нещо, за да бъда уязвен. Това влияе на кампанията ни, помага изключително много, защото по този начин властта ясно и категорично показва от кого действително изпитва страх и кой е основният ѝ противник", заяви лидерът на "Възраждане".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РЗИ се самосезира заради неспазване на мерките на дербито ЦСКА-Левски
РЗИ се самосезира заради неспазване на мерките на дербито ЦСКА-Левски
Военни помагат за гасенето на пожара над Карлово
Военни помагат за гасенето на пожара над Карлово