НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност по празниците в Бургас

спецполицаи автомати охраняват центъра бургас празниците
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 18.12.2023
Чете се за: 01:40 мин.
Регионални
Слушай новината

Служители от сектори "Специализирани полицейски сили" и "Специалните тактически действия" към ОД на МВР Бургас и бургаската жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие патрулират в местата с голямо струпване на хора в Бургас.

Това са централна градска част - ул. "Александровска", обособените коледни базари и къщички, района на ЖП гара – Бургас, двете автогари, във външния периметър на големите търговски вериги и моловете.

Патрулите е възможно да бъдат и смесени с водачи на служебни кучета, като целта на проверките е предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и антитерористични действия.

Подобни патрули са осъществявани и в предходни години, като освен външен периметър се покривана и вътрешна площ в големи търговски обекти, като това по никакъв начин не е нарушавало нормалната търговска дейност и обичайният обществен живот.

Междувременно ръководството на бургаската полиция е провело срещи с представители на частните охранителни фирми и на извършващите инкасова дейност с цел заостряне на вниманието и вземането на предохранителни мерки за недопускане на евентуални престъпления, сред които и грабежи на оборотни суми от големи търговски обекти.

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благоевград избира спортист №1 за 2023 годината
Благоевград избира спортист №1 за 2023 годината
Фалстарт на делото за отстраняването на директора на ВиК-Бургас
Фалстарт на делото за отстраняването на директора на ВиК-Бургас