НОВИНИ

Затоплянето ще продължи до неделя

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 04.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°.

Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - умерен северен вятър.

По Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен север-северозападен вятър.

Максималните температури на въздуха ще бъдат между 21° и 23°. Температурата на морската вода е 16 - 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, през деня с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. В събота по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, не са изключени изолирани слаби валежи. В неделя значителна ще е облачността над североизточните райони, там ще има и слаби валежи. Около и след обяд и над планинските райони в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Температурите ще се повишат още и в неделя максималните ще са между 24° и 29°.

В началото на новата седмица ще има значителна облачност, купеста и купесто-дъждовна. На много места в страната ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, придружени от гръмотевици. Има и условия за градушки. Повишена вероятност за значителни количества на валежите има в Южна България. Дневните температури ще са с 3 - 4 градуса по-ниски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служебното правителство ще обяви нови икономически стимули заради пандемията
Служебното правителство ще обяви нови икономически стимули заради пандемията
Трето поражение за волейболистите ни в Лигата на нациите
Трето поражение за волейболистите ни в Лигата на нациите