НОВИНИ

Желко Трайкович пред БНТ: Стоян Добрев написа златна страница в историята на сръбската борба

желко трайкович бнт стоян добрев написа златна страница историята сръбската борба
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
22:01, 22.04.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на федерацията по борба на Сърбия Желко Трайкович даде интервю пред БНТ, в което сподели за това какво е донесъл българският треньор Стоян Добрев за сръбския национален отбор по борба в класически стил.

„Спокойно можем да кажем, че ние реализираме един 15-годишен план. Трудихме се много, за да вдигнем нивото сръбската борба и да стигнем до сегашното си място. Доволни сме от всичко. Резултатите са плод на много работа, а не на случайност. Титлите, които борците ни печелят, са атестат за нашата работа. Един от хората с много голям принос за развитието на борбата в Сърбия е българският треньор Стоян Добрев. Той е част от отбора, който написа златна страница в историята на сръбската борба. Какво да ви кажа? Когато подписахме договор с Добрев, не сме очаквали, че нещата ще се развият толкова успешно, но той показа своето изкуство, своите знания и треньорски умения и момчетата израснаха под негово ръководство. Той им даде шанс да се развиват и те се възползваха от това. Постигнатите резултати вдигнаха много летвата, а приносът на Стоян Добре е безспорен“, заяви Трайкович.

„Стоян Добрев работеше в Сърбия от 2014 година. Нито той, нито ние сме очаквали подобно развитие. Това, което се бяхме разбрали е да работим заедно и в крайна сметка резултатите дойдоха. Може би и дори надхвърлиха очакванията – олимпийската титла, няколко световни шампиони, златни медали от европейски първенства. Можем да бъдем доволни от всичко, което беше направено. Стоян Добрев реши от началото на тази година, че иска да се посвети на семейството си и да отдъхне малко след толкова години на непрестанна работа в националния отбор на Сърбия по класическа борба. В момента работим върху плана ни до олимпийските игри в Париж“, добави президентът на сръбската федерация по борба.

Какво каза още Желко Трайкович вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След поредна гонка: Задържаха нелегални мигранти в линейка край село Труд
След поредна гонка: Задържаха нелегални мигранти в линейка край село Труд
"БНТ представя": Премиера на новия документален филм за Кръстю Лафазанов
"БНТ представя": Премиера на новия документален филм за Кръстю Лафазанов