НОВИНИ

Зверев посочи Джокович за негов фаворит на US Open

bnt avatar logo
от Димитър Русев
15:41, 23.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
зверев посочи джокович негов фаворит open

Тенисистът Александър Зверев заяви, че световният №1 Новак Джокович е негов фаворит на Откритото първенство на САЩ.

Германецът в неделя добави още една титла към олимпийския си златен медал, като спечели турнира в Синсинати Western & Southern Open.

Зверев се нуждаеше само от час, за да спечели 17-тата титла в кариерата си с бърза победа от 6-2;6-3 над Андрей Рубльов.

Немецът, който в полуфинала надделя в три сета над Стефанос Циципас, изигра първият сет за 28 минути, като спечели с 6-2.

Вторият сет започна в същия дух като първия. Зверев прекъсна подаването на Рубльов в първата част и отново направи пробив с резултат 4:1.

Рубльов получи тайбрек при 5:3 във втория сет, но за трети път загуби подаването си и загуби с 6-3.

Сега Зверев ще опита да продължи своята серия от 11 поредни победи на Откритото първенство на САЩ, но той сподели че смята Джокович за свой фаворит за титлата.

"Все още търсех стила си на игра по време на Откритото първенство на САЩ миналата година, но нещата се получиха добре за мен", каза 24-годишният спортист пред репортери след финала.

"Бях доста близо до това да го спечеля. Очаквам с нетърпение това, което ме очаква и тази година и ще видим какво ще стане, когато пристигна там."

"Очаквам го с нетърпение, защото знам къде съм, знам как играя и се надявам, че мога да продължа и да играя още по-добре в Ню Йорк".

"Мисля, че Джокович ще играе невероятен тенис там. Също така мисля, че ще има и други момчета, които ще са в много добра форма”, завърши Зверев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СО обяви 1891 допълнителни места за ясли, градини и подготвителни групи в училищата
СО обяви 1891 допълнителни места за ясли, градини и подготвителни групи в училищата
Спряха всички полети от летището в Кабул
Спряха всички полети от летището в Кабул