НОВИНИ

Звезда на Северна Ирландия: Теренът в Пловдив е най-лошият, на който съм играл

29-годишният опитен защитник подчерта, че не се оправдава за резултата и обикновено не е човек, който търси оправдания, но е бил "шокиран" от тревата, която малко след началото на мача започна да излиза от мястото си.

Северна Ирландия футбол
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:06, 09.09.2024
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Защитникът и един от най-разпознаваемите футболисти на Северна Ирландия Пади Макнеър критикува качеството на терена в Пловдив след поражението на своя тим с 0:1 от България в Лигата на нациите, заявявайки, че това е най-лошият, на който е играл професионално, пише вестник "Белфаст Телеграф".

29-годишният опитен защитник подчерта, че не се оправдава за резултата и обикновено не е човек, който търси оправдания, но е бил "шокиран" от тревата, която малко след началото на мача започна да излиза от мястото си.

Единственото попадение в мача падна в 40-ата минута на срещата, когато Александър Колев пресече пас на вратаря Бейли Пийкок-Фаръл към Даниъл Балард. Нападателят на Левски напредна и пусна успореден пас на Кирил Десподов, за да бъде отбелязан единствения гол в двубой. Този гол оформи и крайния резултат 1:0, след който България има 4 точки, а Северна Ирландия е с 3-и на 3-ото място.

"Не искам да търся извинения, но теренът беше може би най-лошият, на който съм играл на международно ниво“, каза Макнеър. "Наистина ужасно. Дори мога да кажа, че е най-лошото игрище в професионалната ми кариера".

Попитан дали този терен трябва да получи разрешение от УЕФА, той отговори:

"Не, не, определено не. Никога през живота си не съм виждал терена да се реже толкова лесно. Както казах, не искам да го използвам като извинение и беше същото и за двата отбора, но не мисля, че е идеално. Но да ви кажа, дори като стартираш на спринт, и чимовете излитат".

След това той заяви, че попадението за България е резултат от нещо, което обикновено не се случва.

"Трябва да го приемем. Сигурен съм, че в 9 от 10 случаи такива моменти няма да позволим отбелязването на гол. Разочароващо е и се случва. Не мисля, че става въпрос да сочим някого с пръст. Всички бяхме на терена. Ние печелим като отбор и губим като отбор", допълни Макнеър.

След това той говори и генерално за мача, като обяснява:

"Беше разочароващо. Те очевидно започнаха мача много добре и ние не успяхме да се закрепим в първите 15-20 минути. Мислех, че вдигнахме малко повече нивото, но голът преди края на полувремето беше отвратителен удар. Случва се”.

Но след това обяснява, че именно подобреното представяне през втората част е признак как младият отбор на мениджъра Майкъл О Нийл расте от мач на мач.

"Ако си спомните мачовете с Финландия и Словакия от квалификациите за Евро 2024, когато допуснахме гол и след това още попадения (поражения с 0:4 и 2:4), сега не беше така. Не си спомням българите да са имали други удари към нашата врата след като ни вк араха гола. Смятам, че като цяло не беше толкова лошо представяне. Има още четири мача за изиграване и през октомври имаме Беларус в Унгария и България у дома, така че след няколко мача таблицата може да изглежда напълно различно“, завърши бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общините ще получат над 55 млн. лева за организация на изборите, МВР – над 15 млн. лева
Общините ще получат над 55 млн. лева за организация на изборите, МВР – над 15 млн. лева