НОВИНИ

13-годишно момиче увисна на електрически стълб, за да си направи селфи

Пожарникари от Нови пазар спасиха 13-годишно момиче след нелеп инцидент заради селфи. Малко преди 14:00 ч. днес бил подаден сигнал в пожарната за пострадало момиче, което висяло с главата надолу от електрически стълб в града. Веднага били предприети действия за обезопасяване на мястото и спиране на електрозахранването.

bnt avatar logo
от Дарик
19:17, 17.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Пристигналите незабавно екипи на пожарната успели да свалят пострадалата, която била заклещила крака си и висяла от стълба. Момичето е откарано в шуменската болница с изгаряния в областта на дясното ухо, над ухото, вътрешна част на дясната длан на ръката, на глезен и ходило.

Към момента няма опасност за живота ѝ, уточниха от МВР. На този етап е ясно, че девойката се е качила на електрическия стълб, за да си направи снимка и е паднала след токов удар.

Ася Йорданова, говорител на ОД на МВР - Шумен: "Тя се е качила до определена височина, където по нейни думи щяла да си прави селфи. При пристигане на противопожарния екип огнеборците веднага са спрели електрозахранването на стълба и са оказали съдействие да свалят момичето....Предполага се, че става въпрос за волтова дъга. Стълбът е трафопостен, тип жаре."
д-р Недко Тодоров, МБАЛ-Шумен: "Приехме я в ОАРИЛ, защото през нея е минало високо напрежение, да бъде под наблюдение поне 24 часа.... Остава опасността за сърдечната дейност, предвид преминалото електричество."

Лекари и полиция апелират селфита да не се правят на опасни за живота места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасна улица без тротоари в Благоевград
Опасна улица без тротоари в Благоевград
Биоразградима чаша за напитки създадоха в Пловдив
Биоразградима чаша за напитки създадоха в Пловдив