НОВИНИ

Клаудия Кардинале и първата й роля в българското кино

Кинолегендата Клаудия Кардинале от вчера е в България за премиерата на филма с нейно участие "Имало едно време един уестърн".

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:22, 07.10.2015
Чете се за: 01:23 мин.
Още

Кинолегендата Клаудия Кардинале от вчера е в България за премиерата на филма с нейно участие "Имало едно време един уестърн". Режисьор е Борис Десподов, а Българската национална телевизия е копродуцент на филма. Премиерата е тази вечер. Звездата ще мине по червения килим. По-рано днес тя даде специално интервю за БНТ.

Преди да гледа окончателната версия филма, Клаудия Кардинале сподели с екипа ни, че наистина се вълнува и го очаква с нетърпение. Самият филм е заснет на същото място, където преди много години е сниман и шедьовърът на Серджо Леоне "Имало едно време на запад". А това й навява много спомени, както ни разказа тя.

"Животът ни се случва веднъж, но чрез ролите си аз съм изживяла стотици животи". Това са думи, които Клаудия Кардинале често повтаря. В дебютния филм на Борис Десподов тя за пръв път играе себе си. А нейният живот е като холивудски филм, въпреки че винаги е предпочитала европейското кино.

Мая Димитрова, БНТ: - Сравнявате връзката си с киното с отношенията между мъж и жена?

Клаудия Кардинале: - Не исках да ставам актриса. Но знаете, както когато мъжът тича след вас, колкото повече казвате не, не и не, той е толкова по-настоятелен.

Свободна и пътуваща. Така описва себе си. Именно желанието да открива нови хора и места я среща с режисьора Борис Десподов.

Клаудия Кардинале: - В началото ми каза, че ще бъде просто документален филм, но после отсече - не, ще правим игрален. Да работя с екипа беше удоволствие за мен.

"Имало едно време един уестърн" е като обяснение в любов към киното, казват от екипа. В селото, където е сниман филмът все още стоят декорите на Серджо Леоне.

Борис Десподов: - Това, което открих, ровичкайки в интернет е, че местните хора продължават да живеят между реалността и фикцията, тоест те продължават да се възприемат като каубои.

Клаудия Кардинале: То си е останало същото. Сякаш се връщах във времето отпреди 40 години.

"Имало едно време един уестърн" разказва за живота на Клаудия Кардинале като сценарий на филм, в който всичко е сюрреалистично. Това е и първата й роля в българското кино.

Клаудия Кардинале: Чрез киното можеш да мечтаеш, затова гледайте колкото се може повече филми. Целувам ви, всички!

Утре Клаудия Кардинале ще бъде удостоена с почетната титла "Доктор хонорис кауза" на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и ще води майсторски клас за студенти от Академията. А тук вече започват да се събират почитатели на звездата в очакване на нейното пристигане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС отказа да преразгледа българската позиция в подкрепа на евросанкциите срещу Русия
НС отказа да преразгледа българската позиция в подкрепа на евросанкциите срещу Русия
Сухопътна офанзива на Дамаск с руска подкрепа
Сухопътна офанзива на Дамаск с руска подкрепа