НОВИНИ

Пребиха до смърт момче след скандал на пешеходна пътека във Враца

Буртално насилие потресе Враца. 18-годишно момче почина след сбиване с двама минувачи, на пешеходна пътека, в центъра на Враца. Причините за инцидента се изясняват от полицията. Към момента има различни версии, давани от свидетели на случката. Побойниците са задържани от полицията за 24 часа.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
20:15, 12.01.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Все още не е ясно каква е причината за бруталния инцидент, при който посред бял ден пред очите на десетки минувачи нелепо загина млад човек. Журналисти от местен вестник публикуваха снимки от побоя, на които се вижда как двама мъже удрят с юмруци жертвата. Очевидци твърдят, че момчето е било и ритано, при което е паднало на земята и е загубило съзнание.

Ивета Георгиева, очевидец: Момчето лежеше, имаше полиция и много хора, които крещяха, викаха. Имаше хора, които се опитваха да му правят сърдечен масаж, бяха му повдигнали краката и едно момиче се опитваше да прави сърдечен масаж. След малко пристигна и линейка и откараха момчето в болницата.

Служители от синята зона разказаха, че инцидентът е станал, защото момчето шофирало кола и при маневра на заден ход одраскало скъп джип и това предизвикало гнева на двамата нападатели. От полицията съобщиха, че свадата е станала след като двамата братя пресичали улицата и чули клаксон на автомобил, шофиран от момчето и това ги ядосало.

Красимир Василев, говорител на ОДМВР- Враца: Разменили си реплики, след което започнал самия побой. Откаран е в болница, след което малко по-късно 18-годишният младеж е починал. На място веднага е изпратен екип от Районното управление на МВР във Враца, задържан е един от участниците в побоя, от братята, малко по-късно в районното е приведено и другото лице.

Единият от побойниците е криминално проявен за кражби и шофиране в нетрезво състояние. Утре ще стане ясно дали мярката задържане под стража за двамата нападатели ще бъде удължена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атентатът в Истанбул: 10 загинали, над 15 ранени
Атентатът в Истанбул: 10 загинали, над 15 ранени
В Дома за възразстни хора в Горна баня студуват
В Дома за възразстни хора в Горна баня студуват