НОВИНИ

Автомобилни инструктори във Варна протестираха срещу готвени промени в закона

Автомобилни инструктори протестираха днес във Варна срещу подготвяните промени в наредбите в Закона за водачите на моторни превозни средства, които засягат дейността им. Те не искат връщането на полигона, защото според тях обучението в реална среда е много по-добро за бъдещите шофьори. Не одобряват и увеличения брой часовете за кормуване.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
17:03, 28.02.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В протестно писмо инструктoри от всички автомобилни школи във Варна настояват задължителните часове по теория да отпаднат и курсистите сами да избират между редовно, задочно и консултативно обучение. Те са против връщането на полигона.

Маргарита Калинова – управител на автошкола: Ние сега имаме изпит на полигон, само че в реални условия, сега ни изпитват в реални условия. Ти пазиш колите на хората.

Повечето задължителните часове по кормуване няма да намалят смъртността на пътя, смятат инструкторите.

Атанас Балабанов – автомобилен инструктор: Защо трябва ненужно да се увеличава броят на задължителните часове на 50 и да караме курсисти, които могат да се справят с 30 часа управление, задължително да вземат 50 часа, т.е. това натоварва и бюджета на самите родители и на самите кандидат-курсисти.
;

Не е правилно и курсистите да се явяват на изпит с автомобили на “Автомобилна администрация”.

Йорданка Ваилева – автомобилен инструктор: Защото един курсист кара 31 часа на един автомобил и в един момент да му предложат съвсем друг автомобил, с друго устройство, с други конструктивни елементи. Tова ще бъде пагубно за един нов кандидат-водач.

Инструкторите настояват още да се намалят глобите за административни нарушения, включително за технически грешки в протоколите. Недоволни от начина, по който се променя законът, инструкторите настояват да има работни групи, задължително с техни представители в тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лаура Кьовеши трябва да се яви в съд в Румъния по обвинения в корупция
Лаура Кьовеши трябва да се яви в съд в Румъния по обвинения в корупция
ДРУГИТЕ новини: Магията Ван Гог
ДРУГИТЕ новини: Магията Ван Гог