НОВИНИ

Базарът "ДарПазар" на социални предприятия подкрепя благотворителни каузи

Коледния базар на социалните предприятия "ДарПазар" вече отвори врати. В последните четири години социалните предприятия започнаха да намират място освен в сърцата на клиентите си, и в социалните планове на бизнеса. Така купуването на подаръци с кауза се сдоби и с електронна платформа - darpazar.bg.

Мария Чернева
от Мария Чернева
20:40, 10.12.2019
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Тук се работи както в нито едно друго ателие. Няма фабрика или цех, в който шивачките да са толкова усърдни, изобретателни и взискателни към детайлите и които така да ценят работата си. Защото тя ги вади от психичната им болест, спасява ги от кризите, дава им самочувствие, че са полезна част от обществото.

Росица Николова: Самото заболяване много потиска, а пък и ако останеш изолиран и неприет от обществото е...
Виктория Анастасова, ръководител на ателие "Творилница": За някои от тях това са първи стъпки за излизане от изолацията.

Но сега на базара, ще се доказват както всеки път, че са ненадминати майсторки на красивата украса.

Любомира Илиева - Цяла година работих на онази машина, която е много бърза и не можех да взема завоите
Виктория Анастасова -р-л на ателие "Творилница" - На всички базари на които участваме освен, че продаваме хората научават за нас.
Любомира Илиева: Аз участвам в продажбите и непрекъснато питат - кой ги прави, кой ги прави? Аз се показвам си се покланям.

За да може майсторките от "Творилницата" и на другите социални предприятия да намират целогодишно клиенти, "ДарПазар" разполага вече и с онлайн платформа. Коледен дар от бизнес приятели.

Димитър Колев, международна софтруерна компания: Ами, ще видите както тези продукти, които виждате тук на този коледен базар, така и други продукти и много нови социални предприятия, които след време ще продължат да използват платформата.
Анна Адамова, Център за нестопанско право: Последните година-две и все повече компании отварят вратите си за подобни базари и по празниците, и извън тях, така че сме много щастливи тази еуфория която внасяме заедно с организациите в бизнес средите.

Утре базарът се мести в стъклената кула на площад Македония. Ако пропуснете - мястото е darpazar.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екипът на БНТ отбелязва 60-ата си годишнина
Екипът на БНТ отбелязва 60-ата си годишнина
Националната библиотека Св. св. Кирил и Методий стана на 141 години
Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" стана на 141 години