НОВИНИ

Бирена йога - ново удоволствие в света на спорта или начин да разпуснем

Нов нестандартен метод за медитация набира все по-голяма популярност в България: бирена йога. Началото й е поставено в Америка през 2013 г. и постепенно привлича почитатели по целия свят.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева, стажант
08:55, 10.02.2018
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Ако досега йогата не ви е допадала, опитайте бирената. При нея асаните се изпълняват със затворено кенче бира, което след края на тренировката който желае, може да изпие.

Елеонора Иванова - инструктор по бирена йога: "Изпълняват се йога асани с кенче, държа да отбележа, че бирата я отваряме накрая.Идеята е по скоро, че практиката по йога е тази, която трансформира тялото, душата и ума, а пък за накрая, за това че някой е отделил време за тази практика получава награда кенчето бира, което може да изпие."

Така бирата изглежда като нещо, за което трябва да се преборим чрез усилията си в упражненията. Кенчето, пък, се превръща в гиричка.

Вихра - начинаещ посетител на бирена йога: "Стори ми се любопитно и забавно, полезно, за това съм тук днес да пробвам. Нещо лежерно и приятно като за финал на работния ден."

"Всяко едно издишване ни приближава все повече до отварянето на бирата накрая."

Пламен - практикуващ бирена йога: "Супер ползотворно е, не е лесно да се прави йога, сложно е, но в комбинация с бира след това е много приятно и си заслужава."

Според някои да тренираш йога и след това да пиеш бира е като да тичаш на пътеката, докато ядеш шоколад. Оказва се, че това не е така, защото не бирата е виновна, ако имате коремче.

Елеонора Иванова - инструктор по бирена йога: "Ако тренират редовно йога, няма да има бирено коремче."

Според някои последователи на бирената йога тя може да се използва като антиоксидант, а за мнозина новата спортна тенденция се превръща в стимул за раздвижване и грижа за себе си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 години спектакли за деца в Софийската опера
10 години спектакли за деца в Софийската опера
Четири истории за връзката между хора и животни
Четири истории за връзката между хора и животни