НОВИНИ

Делото за убийството на Яна отново на втора инстанция

Близо пет години и половина след убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина делото започна отново на втора инстанция.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
20:03, 04.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Съдът даде ход и изслуша поредната съдебно-медицинска експертиза. Преди това подсъдимият Николай Русинов - Чеци направи неуспешен опит за отвод на съда, като заяви, че жребият за съдия-докладчик е бил опорочен. Той попита всеки от съдиите как се казва и се оплака, че не е получил материали по делото. Адвокатът на родителите на Яна заяви, че Русинов шиканира процеса. В крайна сметка съдът отхвърли всичките му претенции. На първа инстанция Чеци беше осъден доживот. Апелативният съд намали присъдата му на 19 години затвор, след което Върховният съд върна делото. Русинов иска да бъде оправдан, прокуратурата и родителите на убитото момиче настояват за най-тежкото наказание.

Явор Кръстев, баща на убитата Яна Кръстева: Какво да очакваме. То всичко е казано вече. Нас семейството, ако питате, и доживотна присъда е малко на такъв човек. Би трябвало най-тежкото наказание. И дори в затвора като е - задължителна работа. Ще лежиш, но ще си плащаш. Ще работиш, ще изкарваш паричките, ще плащаш и за белята, която си направил - дето си убил човек, к'во ли, що ли, или дето си откраднал.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водата от изворните чешми в Шумен е опасна за пиене
Водата от изворните чешми в Шумен е опасна за пиене
От АБВ с въпрос към Румяна Бъчварова заради частичните местни избори в неделя
От АБВ с въпрос към Румяна Бъчварова заради частичните местни избори в неделя