НОВИНИ

Франция отлага за януари 2017 планираната близкоизточна мирна конференция

Франция отложи планираната близкоизточна мирна конференция в Париж за януари догодина, съобщи посланикът й в ООН и призна, че в момента няма условия да бъдат събрани израелци и палестинци на масата за преговори, предаде Ройтерс

bnt avatar logo
от БТА
08:17, 18.12.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
франция отлага януари 2017 планираната близкоизточна мирна конференция

Франция многократно опита тази година да вдъхне нов живот на мирния процес. Организира предварителна конференция през юни, на която ООН, ЕС, САЩ и няколко големи арабски страни се събраха да обсъдят предложения. Израел и палестинците не участваха в нея.

Планът бе да бъде организирана втора конференция преди края на годината с участието на израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас.

"След почти едногодишни усилия, Франция ще организира през януари международна конференция, на която ще събере всички държави, търсещи мир", каза посланик Франсоа Дьолатр, цитиран от външното министерство в Париж.
"Всеки знае, че само израелците и палестинците могат да сключат мир директно, но трябва да признаем, че днес няма условия за рестартиране на преговорите", допълни той.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опашки за безплатни винетки в Пловдив
Опашки за безплатни винетки в Пловдив
Съветът за сигурност ще гласува резолюция за разполагане на наблюдатели в Алепо
Съветът за сигурност ще гласува резолюция за разполагане на наблюдатели в Алепо