НОВИНИ

Гледайте по БНТ1 тази вечер: първия полуфинал на Евровизия 2016

До втория полуфинал, на който Поли Генова ще представи България с песента „Ако любовта бeше прeстъпление", остават само още два дни. Шоуто ще бъде предавано пряко по БНТ1 и БНТ HD на 12-ти май (четвъртък) от 22:00 часа. Тази вечер обществената телевизия ще излъчи на живо и първия полуфинал, също от 22:00 часа, с което ще се отбележи фактическото начало на „Евровизия" 2016.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков оператор: Атанас Атанасов
18:03, 10.05.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

До втория полуфинал, на който Поли Генова ще представи България с песента „Ако любовта беше престъпление", остават само още два дни. Шоуто ще бъде предавано пряко по БНТ1 и БНТ HD на 12-ти май (четвъртък) от 22:00 часа. Тази вечер обществената телевизия ще излъчи на живо и първия полуфинал, също от 22:00 часа, с което ще се отбележи фактическото начало на „Евровизия" 2016.

Освен песните, които са част от самата конкурсна надпревара, домакините са подготвили много изненади за тази вечер. Шоуто ще започне с акустично изпълнение на миналогодишния победител на „Евровизия" - Монс Зелмерльов. Той ще бъде придружен от много деца, които ще му помогнат да претвори на живо печелившото си изпълнение на песента „Heroes". В добавка към това, домакините от шведската телевизия са подготвили специално изпълнение, с което ще се опитат да провокират европейската аудитория по актуална и наболяла социално-политическа тема - тази за бежанците. Изпълнението носи заглавието „Сивите хора" и включва танцувална композиция с участието на 18 танцьори. 18 са държавите тази вечер, които се борят за финал - залозите вече започнаха.

До първия полуфинал остават няколко часа, гледайте го на живо по БНТ 1 и БНТ HD от 22:00.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападения с хладно оръжие на гара в Германия
Нападения с хладно оръжие на гара в Германия
Детски футболен турнир „Синя академия“ в Кюстендил
Детски футболен турнир „Синя академия“ в Кюстендил