НОВИНИ

КНСБ откри първия си "безхартиен" конгрес с дигитално шоу

Дигитализацията, бъдещето на труда, несправедливостта в икономиката са основните теми на редовния 8-ми конгрес на КНСБ, който започна днес в НДК. За да отбележи тези теми и проекцията им в бъдещето, Конфедерацията ще се опита да направи първия "безхартиен" конгрес в историята си. За елиминиране до минимум на печатните материали, на делегатите ще бъдат раздадени таблети, от които ще се гласува по основните теми и предложения за промени на конгреса.Конгресът беше открит с иновативно дигитално шоу, последвано от химна, в изпълнение на Орлин Горанов. Част от откриването можете да видите във видеата.

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 02.05.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Събитието бе открито с реч на президента на КНСБ Пламен Димитров. Освен ключови работодатели, синдикатите бяха уважени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, президента Георги Първанов, кмета на София Йорданка Фандъкова, омбудсмана Мая Манолова, политици, членове на синдикатите и чуждестранни гости.

Мотото на форума е "Гласът на работеща България", а основните теми в него са предизвикателствата пред пазара на труда с дигитализацията и новите технологии, както и вижданията на КНСБ за ръста на доходите и развитието на икономиката, а също и избор на ръководство на Конфедерацията.

Форумът трябва да даде отговор и на най-важния въпрос - как да се пребори бедността в България.

Конгресът ще продължи и утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български ученици с 4 медала от Менделеевата олимпиада по химия
Български ученици с 4 медала от Менделеевата олимпиада по химия
Димитър Главчев участва в националния събор-поклонение в местността Оборище
Димитър Главчев участва в националния събор-поклонение в местността "Оборище"