НОВИНИ

Лошото време по света отне живота на десетки

Най-малко 22 души загинаха, а 20 са в неизвестност, след като тропическата буря „Нейт“ връхлетя Централна Америка. „Нейт“ предизвика проливни дъждове и свлачища в Коста Рика, Никарагуа и Хондурас и се насочва към мексиканския полуостров Юкатан и американския щат Луизиана.В Германия лошото време отне живота на седем души.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
11:35, 06.10.2017
Чете се за: 00:52 мин.
По света

Бурята в северните и източните части на Германия повали дървета и кранове и прекъсна железопътния транспорт.

В Хамбург дърво отне живота на една жена, а друга беше ранена. Няколко шофьори са загинали също от паднали дървета в провинция Мекленбург-Предна Померания, в Бранденбургска област и в Берлин, където също има ранени от бурята.

Железопътният трафик в северна Германия бе спрян заради паднали дървета върху релсите. Хиляди в Хановер бяха засегнати от бурята.

Холгер Сорбъри: Намерих хотелска стая и ще прекарам нощта там и се надявам утре сутрин да мога да се предвижа. Не знаем какво ще стане. Ще видим.
Рут: Ужасно е. Излязох от работа в 5, сега е 8 без 20 и няма край. Чакам 2 часа, защото всички дървета, които могат да паднат на релсите, паднаха. Поне така изглежда.
;

Междувременно бурята „Нейт“ предизвика проливни дъждове и свлачища в Коста Рика, Никарагуа и Хондурас. В Коста Рика е обявено извънредно положение. Там загинаха седем души, а 5000 са напуснали домовете си и са приети в приюти. В Никарагуа са загинали 11 души, а в Хондурас четирима. Бурята, която се очаква да прерасне в ураган от първа категория се очаква да достигне американския щат Луизиана в Неделя сутрин. Властите в щата обявиха извънредно положение.

Мич Ландрю, кмет на Ню Орлиънс: Въпреки че все още не е ясно според метеорологичните прогнози, се очаква засилване на вятъра и увеличаване на валежите. Те ще продължат между 36 и 48 часа. Възможни са наводнения.

Тази година Съединените щати бяха ударени от 2 мощни урагана, които предизвикаха жертви и разрушения в Тексас и Флорида.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстои нова акция за събаряне на незаконни постройки в Асеновград
Предстои нова акция за събаряне на незаконни постройки в Асеновград
Фирми във Варна търсят технически кадри
Фирми във Варна търсят технически кадри