НОВИНИ

Междуведомствен щаб ще координира зимната поддръжка на пътищата

Междуведомствен щаб ще координира зимната поддръжка на пътищата, каза във времето за парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя отговори на въпрос на народния представител Дора Янкова относно готовността на Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/ и фирмите, извършващи дейността по зимната поддръжка на републиканската пътна мрежа, за предстоящия зимен сезон.

bnt avatar logo
от БТА
13:13, 09.11.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
междуведомствен щаб координира зимната поддръжка пътищата

В този междуведомствен щаб има представители на АПИ, полицията, пожарната и ИА "Автомобилна администрация". За осигуряване на нормална проходимост на пътната мрежа може да има ограничения или пълна забрана за движение в отделни участъци или направления. Определени са рисковите участъци по пътната мрежа, резервни маршрути за придвижване и местата за спиране на тежките камиони.

От поддържащите фирми се иска да осигурят допълнителни машини за критичните участъци. Ще се завиши контролът над тежките камиони и на готовността им да се движат през зимата. Ще бъдат осигурени влекачи и кранове по проходите в планините и ще се положи нова хоризонтална пътна маркировка - най-вече осева линия, по пътищата в рисковите участъци. Парите за зимното поддържане до края на годината са около 60 млн. лева. Има подготвени анекси за договорите за поддръжка, които изтичат в края на тази година, допълни Петя Аврамова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина големият български скулптор Методи Измирлиев
Почина големият български скулптор Методи Измирлиев
Земетресение разтърси гръцкия остров Закинтос
Земетресение разтърси гръцкия остров Закинтос