НОВИНИ

Начало на медийната кампания за първите награди "Евлоги и Христо Георгиеви"

Започна медийната кампания за първите награди "Евлоги и Христо Георгиеви" за принос в областта на образованието, дарителството и бизнеса". Христо Мутафчиев, Владо Пенев, Ивайло Захариев, Любомир Нейков са само част от популярните личности, които застанаха зад инициативата. В кампанията участват и редица представители на бизнеса и медиите. Сред тях са генералният директор на БНТ Вяра Анкова, програмният директор Севда Шишманова, както и нашите колеги Даниел Чипев, Добрина Чешмеджиева, Димитър Цонев и Горан Благоев. По време на събитието посланиците на добра воля получиха специални плакети.

Айше Сали
от Айше Сали
22:57, 12.04.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още
начало медийната кампания първите награди евлоги христо георгиеви

С желанието да възродят паметта за достойните българи, да търсят добрите примери днес и с надеждата, че утре ще ги следват децата ни, Христо Тучев и неговите съмишленици учредяват наградата "Евлоги и Христо Георгиеви". Първите отличия на името на двамата благодетели, останали в историята със своята щедрост и благотворителност, ще бъдат връчени на празничния 24 май. Носителите ще бъдат избрани измежду онези, чиито живот и дело са за пример. Подобно на този на двамата братя.

Христо Тучев, председател на организационния комитет: Да живееш по почтен начин, да постигнеш голям успех и да завещаеш в полза на другия, а не всичко за тебе, да смяташ, че успехът идва благодарение на доброто образование. Тези ценности може би девалвират в наше време, но ние искаме да ги припомним.

Наградите ще бъдат в три категории - за принос в образованието, в бизнеса, както и за дарителство. А представителите на бизнеса, хуманитарните организации, и ректорите на висши учебни заведения ще предложат достойните за отличието. С тях ще ви срещнем в предаванията на Българската национална телевизия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Инициатива в подкрепа на кандидатурата на Ирина Бокова за ген. секретар на ООН
​Инициатива в подкрепа на кандидатурата на Ирина Бокова за ген. секретар на ООН
Опозицията в Македония поиска оставката на президента Георге Иванов
Опозицията в Македония поиска оставката на президента Георге Иванов