Новата система на митниците вече функционира

19 часа по-рано от очакваното беше възстановена автоматизираната обработка на пътните превозни средства, които преминават през граничните пунктове на страната ни. Подмяната на софтуера, която започна снощи, е предварително планирана, обясниха от Агенция "Митници", заради по- малкия трафик на тежкотоварни автомобили през почивните дни. Системата заработи отново в 13 ч., но и преди това нямаше проблеми заради ръчната обработка на документите на граничните пунктове.

от БНТ
19:55, 09.04.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Въпреки ръчната обработка на документите заради включването на базата данни към нов софтуер, до задръствания на граничен пункт "Кулата" не се стигна.

Александър Лалов: "Добре се пътува, в момента трафикът е в посока София".

Не се оправдаха очакванията за натоварен трафик на "Дунав мост" при Русе. Колони от товарни камиони се образуваха в късния следобед на "Дунав мост-2". Натоварено беше движението на границата ни с Турция при "Капитан Андреево" на изход от страната ни. Колони от автомобили се образуваха традиционно на главен път Е-79 край Симитли, където се събира трафикът от Банско и Гърция. Полицейски екип периодично пропускаше колоните от чакащи автомобили.

Задръстването започва веднага след излизане от Кресненското дефиле в посока София и стига до Благоевград, а автомобилите не могат да се движат с повече от 20 километра в час.

Явор Стоянов: 40 минути чакаме в задръстването. Всяка година си е така и ние си го знаем. Миналата година отделихме час и 20 минути, сега 40 минути.

Лека катастрофа стана в района на полигона край Благоевград, заради разлив на гориво се наложи пътната настилка да бъде опесъчена.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Децата в село Герман ще учат правилата за движение на нова площадка
Децата в село Герман ще учат правилата за движение на нова площадка
Русия и сирийското правителство обвиниха Израел за въздушен удар в Сирия
Русия и сирийското правителство обвиниха Израел за въздушен удар в Сирия