НОВИНИ

Онлайн уроци помагат на ученици в София

От години някои младежи в Австралия не ходят на училище, заради големите разстояния от домовете им. Затова трупат знания в онлайн класната стая. У нас този метод на преподаване набира все по-голяма сила, но не цели да измества традиционното училище. Интернет-уроците подпомагат учениците при тяхната самоподготовка. Вижте уникалната демонстрация с участието на учител и трима ученика.

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:41, 27.03.2016
Чете се за: 00:51 мин.
Още
онлайн уроци помагат ученици софия
Нека да си представим, че химията е едно живо същество като нас. Как вие бихте го нарисували? , пита учителка чрез онлайн урок по химия.

Александра Васински, ученичка в 12 клас в 31-во СУЧЕМ ,,Иван Вазов": Мразя теорията. Обожавам практиката. И този урок беше супер лесен за възприемане.

Александра е в 12 клас. Ще кандидатства в университет в Германия. Иска да се занимава с икономика и информатика. Харесва онлайн-обучението. Пести й време. Методите на преподаване също й харесват.

Александра Васински: За мен, лично, е изключително удобно, тъй като аз се занимавам с много ученически организации. Това да се подготвям от вкъщи за матурите ми е супер удобно.

А какво ли ще се получи, ако към захарта, с която печем сладкиши, добавим концентрирана сярна киселина, продължава да пита учителката чрез урока-експеримент. "Тук имаме признаците за протичане на химична реакция - промяна на цвета на веществата, участващи в реакция и съответно отделянето на газ".

Организаторите на онлайн заниманията искат чрез уроците да допълват наученото в училище. За три години са създали своя методика на преподаване, имат и обучени учители. Броят на децата в групите им е съобразен с възрастта им.

Вероника Козарева, директор учебна дейност в портал за онлайн обучение: Малките деца, които са в предучилищна възраст и първи и втори клас се очкава да участват със свой родител или друг възрастен като там групите са по-малки по 6 деца.

В по-горните класове и групите са по-големи като достигат до 9 ученика, които се обучават едновремено. Така има време за всеки, а и могат взаимно да се изслушват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов социален проект за хора с увреждания в Симитли
Нов социален проект за хора с увреждания в Симитли
Ловец ще хваща бездомните кучета във Велинград
Ловец ще хваща бездомните кучета във Велинград