НОВИНИ

Отбелязваме 155 години от рождението на Алеко Константинов

Подготвена е артистична програма с големи български творци на бул. Витоша в Столицата, с която ще се отбележи датата на рождението на Щастливеца.

bnt avatar logo
от Елица Кънчева
10:49, 15.01.2018
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Алеко прозря, че толкова сме свикнали с хубавото, че не го търсим, заяви пред камерата на „Денят започва с култура“ зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Неслучайно неговият паметник е на бул. Витоша, загледан в любимата му планина.

Чобанов припомни, че планината е била почти обезлесена заради масовата сеч, но благодарение на Щастливеца и хората около него тя придобива сегашния си вид, с което той има огромна заслуга за градския живот.

Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Той съумява да обърне огледалото на истината, за да видим силните и слабите си страни, да се присмеем на недъзите. Най-висшето чувство за хумор е умението да се присмеем на себе си.

Алеко ни помага да станем интелигентна европейска нация, допълни Чобанов.

Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Впечатлява ме, че въпреки огромните нещастия, Алеко съумява да съхрани чувството си за хумор, позитивния си поглед към бъдещето, продължава да твори и да създава шедьоври.

В честването ще се включат и актьорите Светослав Пеев и Ивайло Калоянчев. Репортерът на БНТ Елица Кънчева се срещна и с тях при паметника на Щастливеца. Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 28,5 млн. лв. ще отпусне МЗ на общинските болници през 2018 г.
Близо 28,5 млн. лв. ще отпусне МЗ на общинските болници през 2018 г.
Румен Радев се срещна с премиера на Япония Шиндзо Абе
Румен Радев се срещна с премиера на Япония Шиндзо Абе