НОВИНИ

Откриха нова Клиника по нефрология във ВМА

Новата Клиника по нефрология и обновената Аула във ВМА бяха открити в присъствието на премиера Бойко Борисов, здравния министър Петър Москов и министъра на отбраната Николай Ненчев.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:05, 01.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още
откриха нова клиника нефрология вма

„Прекрасна клиника по нефрология. Хиляди пациенти минават, биопсии на бъбреци и какво ли не. Мисля, че е добре това, което го бяхме обещали - нови аули, сега правят скенера”, каза премиерът Борисов пред журналисти след откриването на новата Клиника по нефрология във ВМА и обновената Аула.

„Оказа се, че в един момент няма скенер, такъв какъвто им трябва – високотехнологичната друга апаратура. На 1 декември ще имат. Това сме поели като ангажимент, това сме си изпълнили. Чрез медиите да поздравя всички с този прекрасен празник на народните будители. Тук се готвят да обучават доктори, военни, което е много важно, за армията”, посочи Борисов.

От своя страна началникът на ВМА проф. Николай Петров обясни, че новата клиника е с 30 легла, персонал от 18 души. „Всяка стая е с телевизор, с всички възможни удобства, с високо ниво на технологично оборудване”, добави той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН: Ислямска държава е убила 40 души край Мосул
ООН: "Ислямска държава" е убила 40 души край Мосул
НАСА и Роскосмос обсъждат съвместна мисия до Венера
НАСА и Роскосмос обсъждат съвместна мисия до Венера