НОВИНИ

Отложиха преговорите между Меркел и Зеехофер за тази вечер

Партийните преговори в Германия продължават тази вечер. Разговорите между канцлера Меркел и коалиционния партньор, вътрешния министър Зеехофер, за различията им по въпроса за миграцията останаха без резултат. Зеехофер заплашва с оставка. Християндемократите са готови да продължат с преговорите. Те са предвидени за тази вечер.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:22, 02.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

След 8-часови преговори между лидерите на ХДС и ХСС, консерваторите на Ангела Меркел подкрепиха позицията на канцлерката и направиха изявление.

Анегрет Крамп-Каренбауер, генерален секретар на Християндемократическия съюз: Целта на християндемократите е по-добра организация и ограничаване на имиграцията в Германия. По тази точка сме на едно мнение с Християнсоциалния съюз.

Различията касаят начините за постигане на тази цел. Ангела Меркел иска общо европейско решение, ключовият ѝ баварски партньор заплашва с връщане на мигранти от границата. Съпартийци се опитват да разубедят Хорст Зеехофер да подава оставка като министър и като партиен лидер. В противен случай резултатът ще е разпад на коалицията в Берлин и евентуално нови избори.

Анегрет Крамп-Каренбауер, ген.секретар на Християндемократическия съюз: Едностранни откази ще бъдат лош сигнал към европейските партньори.

Тази вечер двете партии продължават с преговорите. Според наблюдатели, неотстъпчивостта на Зеехофер спрямо Меркел е свързана с предстоящите през есента избори в провинция Бавария, където основно предизвикателство пред Християнсоциалния съюз е крайнодясната антиимигрантска партия Алтернатива за Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП започва масови проверки по Черноморието
НАП започва масови проверки по Черноморието
Турските власти започнаха нови арести във връзка с военния преврат
Турските власти започнаха нови арести във връзка с военния преврат