НОВИНИ

"Отряд самоубийци" чупи летни финансови рекорди в киното

Нова филмова адаптация с участието на прочути персонажи от "Ди Си Комикс" счупи редица финансови рекорди в киното за месец август. Проектът на режисьора Дейвид Ейър, озаглавен "Отряд самоубийци", регистрира постъпления от над 135 милиона долара само в първия си уикенд по киносалоните в Съединените щати.

Георги Петров
от Георги Петров
09:20, 09.08.2016
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Филмът с участието на Уил Смит, Марго Роби и носителят на "Оскар" Джаред Лето счупи рекордите за приходи във всеки един от първите си четири дни в кината. С общите си постъпления за уикенда от 135 милиона долара в Щатите и 267 милиона в глобален мащаб лентата счупи рекорда за най-големи приходи за филм през август, измествайки от тази позиция "Пазителите на галактиката" - друга комиксова адаптация, излязла през 2014 година.

Новият проект на Дейвид Ейър за първи път пренася от страниците на комиксите на големия екран прочути злодеи като Харли Куин, Дедшот и представя новата интерпретация на легендарния Жокер от звездата Джаред Лето. Филмът бе посрещнат с одобрението на комиксовите фенове заради своята автентичност и достоверност и със смесени реакции от страна на критиката. Актьорите в лентата отговориха на негативните коментари от червения килим на европейската премиера на филма.

Кара Делевин, актриса и модел: "Критиците са абсолютно ужасни. Аз просто не смятам, че те харесват супергеройски филми. Нашият филм не е перфектен, но персонажите в него са невероятни, всички ние работихме много здраво за неговата направа и в крайна сметка няма никакво значение какво казват критиците, тъй като ние направихме този филм за феновете".
Уил Смит: "Смятам, че някои може да са имали различни очаквания, но в крайна сметка феновете са тези, които трябва да гласуват. За мен лично да играя Дедшот беше едно от най-забавните и хубави преживявания в кариерата ми".

Филмът проследява мисията на редица злодеи, събрани в екип от американска конгресдама и временно освободени от затвора, за да се справят с глобална заплаха. Експертите очакват финалните приходи на лентата да надхвърлят половин милиард долара при продукционен бюджет от 175 милиона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
71 години от атомната бомбардировка над Нагасаки
71 години от атомната бомбардировка над Нагасаки
Пред пратеника ни в Скопие: доброволците Андрей Новаков и Георг Георгиев
Пред пратеника ни в Скопие: доброволците Андрей Новаков и Георг Георгиев