НОВИНИ

"Пирогов" е в стачна готовност

Лекарите от "Пирогов" са в стачна готовност. Днес се очаква Надзорният съвет на здравната каса да потърси решение на проблема с плащанията към болницата за спешна помощ.

bnt avatar logo
от БНТ
06:20, 31.05.2016 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Здравната каса ще изплати авансово средствата за месец април към болниците, които са подали заявление за сключване на договори, но все още не са подписали договорите си, включително и на "Пирогов". Това заяви в "Денят започва" директорът на Дирекция "Болнична помощ" към Здравната каса д-р Страшимир Генев.

Вчера директорът на "Пирогов" професор Стоян Миланов обяви, че няма да подпише договора със столичната здравна каса, защото бил унизителен. От болницата обявиха и че са в стачна готовност.

Днес обаче се оказа, че много от медиците в "Пирогов" научават за проблема от медиите, а директорът на Пирогов покани столичната здравна каса да изчистят проблемите в договора.

В студиото на БНТ доктор Страшимир Генев от Здравната каса обяви, че 99% от лечебните заведения вече са сключили договорите си. Най-много болници без договори има в София. Според Генев това се дължи на техническо забавяне, а не на проблем със столичната здравна каса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-скъпи билетчета в София от утре
По-скъпи билетчета в София от утре
Отбелязваме световния ден без тютюн
Отбелязваме световния ден без тютюн