НОВИНИ

Шофьорска грешка е най-вероятната причина за автобусната катастрофа

10 души пострадаха след като автобус падна в крайпътна нива близо до силистренското село Ситово. Най-сериозно пострадала е 65-годишна жена, тя е транспортирана във Варненската болница „Света Анна".

bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 30.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Шофьорът на автобуса, който пътувал по линията София - Силистра изведнъж е изгубил контрол над управлението и автобусът излетял в крайпътната нива. Сигналът за произшествието е подаден в 4 часа сутринта от шофьора. 26-годишният мъж обяснил пред разследващите, че на пътя е излязъл елен и е посочил това обстоятелство като причина за инцидента. Според някои от пътниците пък, шофьорът е бил заспал. От прокуратурата обаче имат и друга версия за катастрофата.

Ивелин Чафаланов, говорител на Окръжна прокуратура - Силистра: "По първоначални данни се установява, че евентуално той е карал с превишена скорост, което не е допустимо по Закона за движение по пътищата. Такъв вид престъпление се наказва с лишаване от свобода с една до пет години и самото престъпление по принцип може да бъде извършено само в условията на непредпазливост, не с пряк умисъл".
;

Най-тежко пострадалата жена е закарана за операция във Варненската болница „Света Анна" с множество фрактури, но животът ѝ е вън от опасност. Двама от пътниците са с леки наранявания, в добро състояние и са настанени за лечение в болницата в Силистра. Останалите седем души, след преглед в спешния център са освободени и вече са в домовете си. Алкохолната проба на шофьора на автобуса е отрицателна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Темите от София: Противоградова защита, проверки на сиренето в магазините
Темите от София: Противоградова защита, проверки на сиренето в магазините
Все повече земеделци проявяват интерес към аронията
Все повече земеделци проявяват интерес към аронията