НОВИНИ

Полицията разкри две тежки битови убийства във Варна

Две тежки битови убийства са разкрити през последните часове във Варна, а извършителите са задържани. Заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви, че противодействието срещу битовата престъпност става един от приоритетите за прокуратурата. А за разпространяването на част от доказателствата по разследването на хакерската атака срещу НАП Гешев обясни, че българските граждани трябва да бъдат информирани.

bnt avatar logo
от Елена Георгиева
20:05, 10.08.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Според зам-главния прокурор няма процесуален проблем в разпространяването на част от доказателствата по разследването срещу "ТАД Груп", защото, по думите на Иван Гешев, обществото се манипулира съзнателно и прокуратурата няма как да мълчи.

Иван Гешев, заместник-главен прокурор: В рамките на едно висящо досъдебно производство информация се дава само с разрешение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай, с цел само и единствено да не се използва това за инсинуации, въпреки че се използва.

Противодействието срещу битовата престъпност и домашното насилие ще е сред приоритетите на прокуратурата, каза още Гешев.

Иван Гешев, заместник-главен прокурор: За никого не е тайна, че имаме проблем в България с битовата престъпност, имаме проблем с домашното насилие.

Домашно насилие е довело до едно от двете разкрити убийства във Варна. Снощи мъж е пребил до смърт жената, с която живеел на съпружески начала. Двамата са се запознали в интернет.

Ст. комисар Даниел Пашов, директор на ОД на МВР - Варна: Нямаме данни да са получавани сигнали в ОД за упражнено домашно насилие от страна на извършителя.

Причина за другото убийство е ескалиращ конфликт между съседи. Задържан е 91-годишен мъж.

Владимир Чавдаров, апелативен прокурор на Варна: Убитият всъщност е тормозел своя убиец, като го е ограбвал, заплашвал, нанасял му е понякога побой и всъщност се е стигнало до тази трагична случка.

Иван Гешев коментира и протестите срещу кандидатурата му за главен прокурор.

Иван Гешев, заместник-главен прокурор: За мен е важна оценката на българските граждани, на хората, за които работи прокуратурата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна дезинфекцията на големите свинекомплекси в Русенско
Започна дезинфекцията на големите свинекомплекси в Русенско
Пряко по БНТ1: Волейболните национали излизат срещу отбора на Пуерто Рико
Пряко по БНТ1: Волейболните национали излизат срещу отбора на Пуерто Рико