НОВИНИ

Предизборните нападки в САЩ продължават

Американският президент Барак Обама призова републиканците да оттеглят кандидатурата на Доналд Тръмп от надпреварата за Белия дом заради скандалното му изказване за жените. Четири седмици преди вота, разгорещените предизборни нападки отвъд Океана продължават. Засилва се и разцеплението в Републиканската партия.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:03, 12.10.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Това е новият компромат на Тръмп. И този път е личен. Насочен е срещу Хилари Клинтън и e за нейното здравословното състояние. Нападките на Тръмп срещу неговата опонентка продължиха и на митинг във Флорида.

Доналд Тръмп, кандидат- президент на Републиканската партия на САЩ: Толкова много корупция. Тези избори ще определят дали ние ще останем свободна държава или ще се превърнем в бананова република, контролирана от донори и чужди правителства.

На митинг в Северна Каролина президентът на Съединените щати Барак Обама призова американците да отхвърлят "тъмната страна", каквато според него Доналд Тръмп представлява.

Барак Обама, президент на САЩ: Той няма темперамента, нито пък знанията, нито желанието да придобие тези знания, не притежава и честността, която е необходима за един президент.

Според бившия вицепрезидент на Съединените щати Ал Гор, избирането на Тръмп за държавен глава е равносилно на климатична катастрофа.

Последните социологически проучвания показват, че Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп изостава от опонентката си с 8 процента. След скандалния запис Тръмп е загубил подкрепата и на около 30 от сенаторите и членовете на Долната камара на парламента от неговата партия.

Той изгуби доверието и на най-високопоставения си съпартиец - лидера на Камарата на представителите Пол Райън. Тръмп обвини републиканците, които се обърнаха срещу него в нелоялност. А Пол Райън нарече "слаб и неефективен" лидер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България и ОАЕ с редовна въздушна линия през 2017
България и ОАЕ с редовна въздушна линия през 2017
НАСА отлага мисия до МКС заради урагана Никол
НАСА отлага мисия до МКС заради урагана Никол