НОВИНИ

Промени в Закона за движение по пътищата

Законът за движение по пътищата ще бъде разделен на три нови закона. Единият от тях ще се отнася само за провеждането на шофьорските изпити.

промени закона движение пътищата
bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 13.04.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Това каза след заседанието на кабинета транспортният министър Ивайло Московски. Към транспортното министерство ще бъде създаден образователен център, в който теоретичните изпити ще се правят в специални шумоизолирани кабини. Изцяло ще се реорганизира структурата на ДАИ. Министър Московски съобщи, че само за последните 2 дни са освободени 35 служители в цялата страна.

Ивайло Московски, министър на транспорта
"С министър-председателят сме обсъдили темата с оставката и в момента не стои на дневен ред. Достатъчно е да ми каже една дума и ще си тръгна на секундата. Към момента не ми е искал оставката. Към Министерството създаваме Транспортен квалификационен център, в който ще бъдат изнесени абсолютно всички изпити, които касаят удостоверения и документи за правомощия за транспортни средства. Предвиждаме да създадем т.н. бяла стая. Всеки един кандидат вече ще влиза в отделно помещение, което ще бъде шумозаглушено, ще бъде изолирано по всякакъв начин, няма да има субективен фактор. Изцяло по електронен път ще се провеждат тези изпити".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат се 119 млн. лв. за инфраструктурни проекти
Отпускат се 119 млн. лв. за инфраструктурни проекти
Петър Низамов-Перата е заплашвал афганистанците с нож и пистолет
Петър Низамов-Перата е заплашвал афганистанците с нож и пистолет