НОВИНИ

Пуснаха под парична гаранция бившия военен от Дупница, който взриви дома си

Мярката за неотклонение парична гаранция в размер на 200 лева наложиха на 76-годишния Никола Паунов от Дупница. Мъжът бе задържан за 72 часа, след като при пожар в помощна постройка на дома му бяха открити незаконно притежавани боеприпаси – над 120 броя електрокапсул-детонатора и повече от 5 кг взривно вещество.

bnt avatar logo
от Слави Илиев
19:03, 20.02.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
пуснаха парична гаранция бившия военен дупница взриви дома

Съдия Светлана Пейчева отказа искането на районна прокуратура мярка за неотклонение задържане под стража на лицето, с мотива, че няма основание то да извърши друго престъпление. Съдът определи тридневен срок за внасяне на сумата считано от днес. Делото пред окръжен съд Кюстендил е насрочено за 26 февруари.

Олга Смилянова, прокурор РП Дупница: Повдигнато е обвинение за престъпление по член 339, аленея 1 от Наказателния кодекс. Държане без нагледно разрешително на взривни вещества и взривни устройства. Предстои изготвянето на експертизи. На настоящия етап имаме експертни справки, от които се касае че става въпрос за голямо количество електрокапсул детонатори, около 120 броя. На това основание предвид високата степен на обществена опасност на деянието Дупнишка районна прокуратура е внесла искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение, съда не я уважи и пусна под парична гаранция 200 лева, съобразявайки социалния статус на обвиняемия. Дупнишка районна прокуратура ще протестира това определение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха мъж, извършил нападение в лондонска джамия (ВИДЕО)
Арестуваха мъж, извършил нападение в лондонска джамия (ВИДЕО)
Директорът на ТЕЦ Бобов дол е арестуван
Директорът на ТЕЦ "Бобов дол" е арестуван