НОВИНИ

Разбиха нова група за разпространение на наркотици в Елин Пелин

Нова група за разпространение на наркотици в Елин Пелин разбиха от полицията. При съвместна акция на ГДБОП и Спецпрокуратурата са задържани четирима младежи, на възраст до 30 години, които са разпространявали дрога в градчето и части от София. Със схемата са били запознати и майките на две от момчетата.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:18, 10.12.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Групата е била задържана в момент на разпределение на наркотици пред депо в столичния квартал "Триъгълника". Благоприятно стечение на обстоятелствата е било залавянето на техните конкуренти в Елин Пелин преди една седмица, което е успокоило дилърите.

Димитър Петров, ръководител на Спецпрокуратурата: Характерното за тази група е, че са имали подкрепа на част от своите роднини.
Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП: Майката на едно от задържаните лица е изхвърлила през прозореца буркан със суха тревиста маса и везна, което означава, че тя е знаела с какво се занимава синът ѝ. За майката на друго лице от задържаните има данни, че е осъществявала транспорт в много редки случаи на наркотичните вещества от София към Елин Пелин.

Зареждането на наркотични вещества - основно амфетамини и марихуана, се е осъществявало от София, обясниха от ГДБОП. Така нареченият лидер на групата е имал свое депо в столицата.

Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП: Самото пласиране се е осъществявало от установените и задържани дилъри.

Поръчките на вещества са се осъществявали през мобилни приложения. При спеакцията са открити и фалшиви 260 хиляди евро.

Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП: Всички иззети копюри са били с номинал 100 евро, експертиза ще каже с какво качество са били самите банкноти, но на пръв поглед изглежда добро качеството.

Разследването за фалшивите пари продължава и в момента, като се проверяват различни версии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ципов: Инкриминирането на горенето на отпадъци ще запази здравето на хората
Ципов: Инкриминирането на горенето на отпадъци ще запази здравето на хората
ДРУГИТЕ новини: Банкси послание
ДРУГИТЕ новини: Банкси послание