НОВИНИ

Специализираният наказателен съд заседава по мегаделото за фалита на КТБ

Специализираният наказателен съд заседава по мегаделото за фалита на "Корпоративна търговска банка". Днес разпитват основният свидетел Бисер Лазов, сочен за дясната ръка на Цветан Василев. Обвинението по делото е за присвояване на над 2 млрд. лв. Повече информация от живото включване на Йоана Миланова, която следи заседанието.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:05, 26.03.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Повече от два часа продължава разпита на ключовия свидетел Бисер Лазов, за когото се смята, че е бил много близък до Цветан Василев. Очаква се разпитът да е продължителен, защото въпроси могат да задават над 40 души - прокурори, адвокати и обвиняеми.

Лазов разказва подробно и хронологично факти около запознанството му с Цветан Василев и работата му с него. Той посочи, че Василев е бил личност, която много е уважавал, вярвал му, споделял е бизнес философията му е и го е смятал за приятел.

Според Лазов фалитът на КТБ е резултат от "отношения, започнали назад в годините".

В залата влязоха четирима прокурори, сред които и заместник-главният прокурор Иван Гешев, водил делото по време на досъдебната му фаза. Той беше командирован за делото по заповед на главния прокурор Сотир Цацаров.


Иван Гешев - заместник-главен прокурор: Целта на прокуратурата е българските граждани да разберат истината, която според мен единствено могат да разберат от това дело. 90% от тази истина - кой открадна тези 7 милиарда от българските граждани, които бяха вложители в тази банка - къде отидоха тези пари, защо се случи всичко това, кои са отговорните лица. 90% могат да бъдат разбрани от неговите показания, защото той е бил дясната ръка на подсъдимия Василев.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Караянчева: Политическо решение за Цветанов ще има след заседание на ИК на ГЕРБ
Караянчева: Политическо решение за Цветанов ще има след заседание на ИК на ГЕРБ
​Размяната на ракетни удари между Израел и Хамас продължава
​Размяната на ракетни удари между Израел и "Хамас" продължава