Споразумението за миграцията на фокус във втория ден от срещата на върха на ЕС

Премиерът Бойко Борисов е в Брюксел, където участва в последната среща на върха на лидерите от ЕС за тази година. Късно снощи те отказаха да предоговарят сделката по Брекзит с Великобритания, а днес сред основните акценти в дискусиите е въпроса с миграцията. В Брюксел срещата на върха следи кореспондентът ни Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
12:15, 14.12.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Премиерът Борисов заяви, че се надявал австрийското председателство да постигне напредък по споразумението за миграцията, но на този етап държавите остават разделени и не може да се стигне до единно решение.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Сега вече Европа е във фаза - заради вътрешнополитическите си проблеми във всички държави бих казал, всеки да се опитва да се спаси по единично чрез едно общо в кавички решение. Затова ние сме против да се разделят решенията, защото ние сме държава на първа линия, справяме се прекрасно, всички го отчитат и всяко едно решение, разделяне на пакета, ни поставя под риск.

Премиерът коментира и решението на ЕС да удължи санкциите срещу Русия с шест месеца заради неспазване на Минското споразумение, както и конфликта в Азовско море. Той заяви, че е настоял пред европейските си колеги да работят за това да бъдат освободени поне задържаните моряци от украинските кораби.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Косово пристъпва към изграждане на своя редовна армия
Косово пристъпва към изграждане на своя редовна армия
Ислямска държава пое отговорност за нападението в Страсбург
"Ислямска държава" пое отговорност за нападението в Страсбург