НОВИНИ

Валентин Радев: Заловеният с подкуп полицай ще бъде наказан

Задържаха столичен пътен полицай, поискал подкуп от 36 000 лева. Случаят се разплита след сигнал, подаден от бизнесмен, на когото е откраднат багер. Служителят на МВР ще бъде наказан с цялата строгост на закона, увери вътрешният министър Валентин Радев. Софийският районен съд днес го остави в ареста. Най-големият парадокс е, че изнудваният бизнесмен преди време е платил откуп, за да си върне открадната машина.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:39, 29.09.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

36-годишният Венцислав Евтимов е арестуван в близост до дома си в столичния квартал "Надежда" при получаване на парите. Според разследващите сумата е дадена от предприемача Дамян Христов, за да си върне открадната строителна техника. От разказа на бизнесмена станало ясно, че полицаят бил посредник между него и крадците.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Отиваме там правим операция, очакваме някакво лице, което да се яви и изведнъж изненадани, че това е служител на МВР. Наказание с цялата строгост на закона, няма значение какъв е и хубаво, че ние сме го хванали и не продължават да правят нещо.

Задържаният катаджия се появи в съдебна зала с насинено око. Той не пожела да коментира задържането си и криеше лицето си. Според защитата около случая има много въпросителни.

Велимир Атанасов, адвокат: Това, което твърди прокуратурата, свидетелят Дамян Христов явяващ се единствен свидетел по това дело и вероятно ще остане такъв е търсил многократно нашия клиент за съдействие. Има твърдение, че имало някакви багери, колко е доказано тяхното наличие, колко е доказана собствеността на Христов върху тези багери?

В съдебната зала стана ясно, че в хода на разследването не са прилагани СРС-та. Проверява се дали има и други участници в схемата. От държавното обвинение не пожелаха да коментират детайли около разследването.

Александър Натов, прокурор: Предвид началния етап на разследването не искам да коментирам.

БНТ:Какви са тези пари?

Александър Натов, прокурор: Не искам да коментирам.

Задържаният ще обжалва задържането си пред Градския съд. Той работи в системата на МВР от 2004 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От шивашкия бранш се оплакват от липса на квалифицирана работна ръка
От шивашкия бранш се оплакват от липса на квалифицирана работна ръка
​Млечните продукти може да поскъпнат заради недостиг на мляко в ЕС
​Млечните продукти може да поскъпнат заради недостиг на мляко в ЕС