НОВИНИ

Задържаха обвинения за убийството на поклонник от похода до Рилския манастир

Задържаха 46-годишен българин в Хърватия по случая с мистериозното убийство на възрастен мъж, който преди няколко дни беше намерен мъртъв в района на Радомир. Мъжът участва в поклонническия поход до Рилския манастир. От прокуратурата заявиха, че жестокото убийство е извършено пред свидетели, но въпреки това никой не е подал сигнал в полицията.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:46, 06.08.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Следите на 77-годишния непреклонен ентусиаст и доайен на туризма Коста Янков се губят в село Дрен малко преди да приключи прехода до Рилския манастир.

Заради възрастта мъжът избягвал пътеките в гората и вървял сам. По план трябвало да се срещне с групата в двора на местната църква, където заедно да пренощуват. Заради влошеното си зрение Коста Янков объркал пътя и вместо в църквата, влязъл в двора на частна вила. Малко след това в къщата се появил и собственикът, който бил пиян.

Николай Цветков, прокурор: На бай Коста не му е бил даден шанс да говори. Използвайки юмруци, ритници, след това и други средства, му е причинил смъртта. След това тялото с помощта на съсед е изкарано извън селото и е изоставено там.

Тялото на поклонника е било захвърлено между селата Дрен и Долна Диканя.

Бай Коста издъхнал пред очите на майката и дъщерята на нападателя, които също били в къщата по това време. Никой от свидетелите обаче не е подал сигнал.

Полицията успява да стигне да стигне до заподозрения убиец за по-малко от седмица. Мъжът е задържан в Хърватия с европейска заповед за арест, след като в петък е напуснал страната. Местни разказват, че задържаният от години работи като тираджия в чужбина.

Пламен Рударски, кмет на село Дрен: Не съм го видял като лош. "Здравей, здрасти, как си Митко"...това е. Не съм го виждал в акция да прави някакви изпълнения. Той повече от 10 години е в Италия.

Разследващите очакват мъжът скоро да бъде екстрадиран в България. От прокуратурата заявиха, че съседът, който е помогнал при укриването на трупа, няма да бъде подведен под наказателна отговорност, защото действал от страх за живота си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Компенсация заради АЧС ще получат само стопаните на регистрирани прасета
Компенсация заради АЧС ще получат само стопаните на регистрирани прасета
САЩ обяви Китай за валутен манипулатор
САЩ обяви Китай за "валутен манипулатор"