НОВИНИ

Жури разследва руска следа в кандидатпрезидентската кампания на Тръмп

Специалният прокурор Робърт Мълър е сформирал голямо жури от съдебни заседатели за разследването на руската следа в кандидатпрезидентската кампания на Доналд Тръмп, съобщава американската преса. Самият Тръмп отново отхвърли твърденията като измислица - малко преди да замине на първата си дълга ваканция, откакто е в Белия дом.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:18, 04.08.2017
Чете се за: 00:57 мин.
По света

Информацията не е потвърдена официално, но според Асошиейтед прес голямото жури заседава в този съд във Вашингтон. Съдебните заседатели работят при закрити врата и накрая решават дали да бъдат повдигнати обвинения. "Уолстрийт Джърнъл" твърди, че журито е сформирано преди седмици. Това позволява на специалния прокурор Робърт Мълър да изпраща призовки и да изслушва клетвени показания. Агенция Ройтерс съобщава, че вече са изпратени призовки във връзка със срещата на Доналд Тръмп-младши и зетя на Тръмп Джаред Къшнър с руската адвокатка Наталия Веселницкая. Адвокат на президента посочи, че не знае за голямото жури, но Белия дом ще сътрудничи с Мълър. Самият Тръмп отново отхвърли идеята за руска връзка по време на митинг в Западна Вирджиния.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Историята с Русия е пълна измислица, това е просто оправдание за най-голямата загуба в историята на американската политика. Това кара демократите да се чувстват по-добре, когато нямат за какво друго да говорят. Прокурорите би трябвало да гледат имейлите на Хилари Клинтън.
;

Днес Тръмп излиза в първата си дълга ваканция, откакто е в Белия дом. Той ще прекара 17 дни в своя голф клуб в щата Ню Джърси - далеч от проблемите, които му създадоха новите американски санкции срещу Русия. Междувременно президентът Путин направи интересен намек по време на посещение в руската република Бурятия.

Иван Голошапов, жител на Черемушки: Владимир Владимирович, имаме към вас молба. Когато дойдат следващите президентски избори, всички ви молим да се кандидатирате отново за поста. Много ще се радваме.
Владимир Путин, президент на Русия: Ще помисля, благодаря.

Досега Путин не е посочвал категорично, че ще се кандидатира за четвърти мандат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново измамени българи с обещание за работа в чужбина
Отново измамени българи с обещание за работа в чужбина
С много вода и чести почивки се спасяват от жегата строители в Русе
С много вода и чести почивки се спасяват от жегата строители в Русе