НОВИНИ

Алекс де Минор ще бъде следващият съперник на Григор Димитров в Барселона

алекс минор следващият съперник григор димитров барселона
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:41, 19.04.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Австралиецът Алекс де Минор ще бъде съперник на Григор Димитров в третия кръг на турнира на клей от сериите АТП 500 в Барселона.

В първия си мач в надпреварата поставеният под номер 8 Де Минор се справи без никакви проблеми с руснака Александър Шевченко с 6:0, 6:1 за 65 минути игра.

Де Минор показа много добра игра и имаше превъзходство във всички елементи. Той спечели първите 10 гейма в мача и не остави никакви шансове на Шевченко, който е на 98-мо място в ранглистата на света.

По-рано днес Димитров също показа убедителна игра и спечели с 6:3, 6:1 над еквадореца Емилио Гомес.

До момента българинът и австралиецът са играли четири пъти помежду си, като резултатът е 2:2 победи. Последният им мач бе през февруари тази година в Ротердам, като победата бе за Димитров в три сета.

За третия кръг на турнира в Барселона се класира и Денис Шаповалов. Канадецът, който е номер 14 в схемата, преодоля с 6:4, 6:3 Йозеф Ковалик от Словакия. Шаповалов реализира по един пробив и в двата сета и в следващия етап ще очаква победителя от мача между гърка Стефанос Циципас и аржентинеца Педро Качин.

В друг мач от втория кръг японецът Йошихито Нишиока елиминира белгиеца Давид Гофен с 6:1, 7:5. Нишиока, който е номер 16 в схемата, спечели лесно първия сет, но изоставаше с 0:4 гейма във втория, преди да осъществи обрат и да спечели и него със 7:5, за да запише първата си победа от средата на февруари месец насам.

За място на четвъртфиналите Нишиока ще играе с Яник Синер. Италианецът имаше малки трудности във втория сет на мача си с аржентинеца Диего Шварцман, но го спечели с 6:2, 6:4 за час и 40 минути. Синер реализира три пробива в първия сет и четири във втория, но също така допусна да загуби общо четири пъти подаването си, което не бе чак толкова неочаквано срещу Шварцман, който през миналата година игра на полуфинал в Барселона.

Сегашното ранно отпадане обаче коства драматично пропадане в ранглистата за аржентинеца, който през тази седмица е номер 48, но от следващата ще бъде извън топ 70.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рамазан Рамазанов пред БНТ: Допуснах грешки, но обещавам следващия път да спечеля златото
Рамазан Рамазанов пред БНТ: Допуснах грешки, но обещавам следващия път да спечеля златото
Осъдиха тримата сирийци, причинили катастрофата в Бургас, при която загинаха полицаи
Осъдиха тримата сирийци, причинили катастрофата в Бургас, при която загинаха полицаи