НОВИНИ

Александър Гавалюгов ще продължи развитието си в Австралия

александър гавалюгов продължи развитието австралия
Снимка: БК Балкан Ботевград
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БК Балкан Ботевград
13:45, 03.07.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският баскетболист Александър Гавалюгов ще продължи развитието си в един от елитните баскетболни центрове в Канбера, Австалия - NBA Global Academy, обявиха от настоящия му клуб Балкан Ботевград.

Гавалюгов е получил предложение да остане в академията, след като прекара последния близо един месец там на лагер, в който на едно място бяха събрани млади състезатели с голям потенциал.

Академията е в партньорство с Basketball Australia Centre Excellence в Австралия и служи като център нае NBA за най-добрите потенциални момчета и момичета извън САЩ, които тренират под наблюдението на наети от НБА треньори.

През този сезон Гавалюгов взе участие в престижния турнир Адидас Next Generation, който се проведе в Задар, като бе селектиран в сборния отбор и направи силно впечатление с играта си, отбелязвайки средно по 13 точки и 5 асистенцчии. Впоследствие българинът бе повикан и на финалния турнир, който се проведе в Каунас, Литва, като с отбора си завоюва второ място в Европа.

През годините с подрастващите отбори на БК Балкан Ботевград Александър Гавалюгов спечели 8 титли на България, 4 Купи на България, също така и Купа на ББЛ с втория мъжки тим. Освен това младият плеймейкър стана на два пъти и шампион на България с мъжкия отбор.

В своят крехка кариера досега ботевградчанинът е печелил множество индивидуални награди, като на европейското първентво U16 миналото лято, което бе в София, бе избран в идеалната петица на турнира и стана топреализатор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добавки за най-бедните пенсионери и промяна при болничните в проекта на Бюджет 2024
Добавки за най-бедните пенсионери и промяна при болничните в проекта на Бюджет 2024
Директор в РБ Лайпциг потвъртди, че Гвардиол иска в Манчестър Сити
Директор в РБ Лайпциг потвъртди, че Гвардиол иска в Манчестър Сити