НОВИНИ

Александър Георгиев направи 24 спасявания за победата на Колорадо над Вашингтон

Всичко по-интересно от снощните мачове в НХЛ

Александър Георгиев Колорадо Аваланч
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:08, 14.02.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Роденият в България вратар Александър Георгиев направи 24 спасявания на вратата на Колорадо Аваланш за победата с 6:3 над Вашингтон Кепиталс като гост в мач от поредния кръг на шампионата в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Георгиев, който има руско гражданство, бе преодолян на два пъти в рамките на една минута в средата на първата третина от Бек Маленстин и Конър МакМайкъл. Третият гол в мрежата му пък бе вкаран от легендата на НХЛ Александър Овечкин, който така записа попадение номер 836 в кариерата си и се доближи само на 58 от рекорда на Уейн Грецки от 894 гола.

За тима на Колорадо точни бяха Рос Колтън и Девън Тейвс в първите пет минута на срещата, Артури Лехконен в средата на втората третина и в последната минута на срещата, както и Мико Рантанен в края на втората третина и Майлс Ууд също в последната минута на мача, за да оформи крайния резултат.

В друг мач от тази нощ Едмънтън Ойлърс победи с 8:4 гостуващия Детройт Ред Уингс.

Шест асистенции за победителите направи Конър МакДейвид, който така премина границата от 600 в кариерата си. Канадецът има общо 603 асистенции в 616 мача. По-бързо от него 600 завършващи подавания са правили само Грецки (в 416 мача), Марио Лемьо (в 514 мача) и Боби Ор (в 608 мача).

След края на втората третина резултатът в мача бе равен - 3:3, но в първите 14 минути на последната част домакините реализира четири последователни пъти, за да се откъснат със 7:3 и да решат срещата.

Райън Нюджънт-Хопкинс вкара два гола за победителите, Еван Бушар добави гол и две асистенции, а Коди Чечи и Леон Драйзайтъл завършиха с по гол и асистенции. За канадския тим останалите голове реализираха Зак Хайман, Ивендър Кейн и Дилън Холоуей. Вратарят Стюарт Скинър пък направи 34 спасявания.

За Детройт точни бяха Патрик Кейн, Алекс ДеБринкат, Дейвид Перон и Джо Велено.

Боби МакКан реализира първия си хеттрик в Националната хокейна лига при победата с 4:1 над гостуващия отбор на Сейнт Луис Блус.

МакКан откри резултата в шестата минута, а 12 по-късно Уилям Ниландер покачи на 2:0.

В началото на втората третина Алексей Торопченко намали за Сейнт Луис, но в последната четвърт МакКан успя да оформи хеттрика си, като последното му попадение бе на празна врата.

Преди този мач МакКан имаше само два гола през сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков: През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно
Денков: През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно
Златна сватба - каква е тайната на дългия и щастлив семеен живот
Златна сватба - каква е тайната на дългия и щастлив семеен живот