НОВИНИ

Аматьорите от Алкояно сътвориха подвиг и изхвърлиха Реал от тунрира за Купата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:53, 21.01.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
аматьорите алкояно сътвориха подвиг изхвърлиха реал тунрира купата

Третодивизионният валенсиански тим надигра с 2:1 след продължения актуалния шампион на Испания, Реал Мадрид, като по този начин прекърши амбициите на "белите" във турнира за Купата на Краля, турнир, който Кралския Клуб не е печелил от сезон 2013/14.

Така Зинедин Зидан се прости с шансовете си за първи път в своята кариера да стигне до "Купата на Краля". Фрнцузинът никога не е вдигал този трофей, било то като футболист или треньор.

През този сезон сблъсъците от турнира за "Купата на Краля" се провеждат в само един мач и това се оказа пагубно за "Кралския клуб", въпреки че началото на срещата не предвещаваше подобна развръзка.

"Белите" очаквано бяха по-активния тим през първите 45 минути и това им надмощие даде резултат в самия край на полувремето, когато Едер Милитао изведе мадричани напред в резултата.

През втората част на терена се появи и Карим Бензема, но нов гол така и не падна, за да се стигне до 80-та минута, в която Алкояно бяха възнаградени за упоритостта си. Тогава при центриране от корнер, Хосе Солбас беше забравен на втора греда и отбеляза за 1:1, пращайки мача в продължения.

Гостите от Мадрид логично се хвърлиха в търсене на втори гол, а в 109-та минута бяха допълнително улеснени, тъй като домакините останаха в намален състав след изгонването на Рамон Лопес.

В 115-та минута обаче Алкояно организираха контраатака, която завърши с успоредно центриране към Хуанан, който изпревари стража Лунин, за да попари мадричани за 2:1.

До края домакините издържаха, за да постигнат може би най-голямата победа в историята на Клуба, базиран в град Алкой, провинция Аликанте.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вратарски грешки провалиха Левски срещу Домжале (ВИДЕО)
Вратарски грешки провалиха Левски срещу Домжале (ВИДЕО)
Роналдо стана голмайстор № 1 в историята на футбола
Роналдо стана голмайстор № 1 в историята на футбола