НОВИНИ

Антонио Конте се прицели в спечелването на Висшата лига и Шампионската лига

антонио конте прицели спечелването висшата лига шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:04, 04.08.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Антонио Конте си постави високи цели за първия си пълен сезон начело на Тотнъм, след като обяви амбицията си да спечели както Висшата лига, така и Шампионската лига.

Италианският мениджър на „шпорите“ определи преди постижението си да класира лондончани в топ 4 миналата кампания като „чудо“. Но след силен летен трансферен прозорец, в който клубът привлече Ричарлисон, Ив Бисума, Джед Спенс, Иван Перишич, Клеман Лангле и Фрейзър Форстър, Конте се цели в далеч повече през този сезон.

„Защо не и Висшата лига и Шампионската лига?“, каза той с усмивка преди първия мач от новия сезон срещу Саутхемптън у дома в събота. „Моята цел и тази на клуба е да се подобрим. Това е процесът, който стартирахме преди седем месеца. Ако получиш място в Шампионската лига, това не означава, че си постигнал целта си“. Конте спечели шампионската титла във всеки от предишните си три престоя като наставник съответно в Ювентус, Челси и Интер.

Въпреки това, той има репутация на мениджър, който си тръгва по-рано от очакваното. Този сценарий изглеждаше вероятен, когато италианецът заплаши да напусне северен Лондон само месеци след назначението си по време на серия от четири загуби в пет мача за първенство през януари и февруари. Но 53-годишният треньор настоя, че е отдаден на изграждането на наследство в Тотнъм.

„Казах, че искам да изградя нещо важно с клуба, защото обичам да побеждавам. Опитът ми казва, че вървим в правилната посока. Същевременно, знаех, че клубът се нуждае от още една стъпка, за да бъде конкурентен с топ отборите в Европа. Поради тази причина не трябва да бъдем арогантни. Трябва да работим, работим, работим, за да се подобрим на терена и извън него, за да станем топ отбор“, завърши Конте.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрийска лекарка се е самоубила заради тормоз от противници на ковид ваксините
Австрийска лекарка се е самоубила заради тормоз от противници на ковид ваксините
"Булгаргаз" потвърди, че прекупува руски газ, кабинетът ще работи да стабилизира дружеството (Обзор)
"Булгаргаз" потвърди, че прекупува руски газ, кабинетът ще работи да стабилизира дружеството (Обзор)